Lidgeld

Ons lidgeld bedraagt 160 euro per kalenderjaar voor actieve, bestaande leden (zwembad incluis) en 115 euro voor niet-actieve, bestaande leden (geen zwembad).
Het kalenderjaar start op 1 januari van het nieuwe jaar.

Het zwembadseizoen seizoen start echter half september. Nieuwelingen die starten in september betalen 90 euro lidgeld tot eind december van hetzelfde jaar.
Hierin is de NELOS documententas inbegrepen (waarde 40 euro). De nieuwelingen die starten op 1 januari betalen 160 euro + 40 euro (documententas).
De NELOS documententas is verplicht en bevat oa een medische controlekaart, een duikerslogboek en een 1* duiker cursus.

Het lidgeld omvat voor actieve leden de toegang tot het zwembad wekelijks op vrijdag van half september tot eind mei en het gebruik van duikflessen, ontspanners en trimvesten in het zwembad. Alle leden hebben echter de mogelijkheid om hun eigen duikfles te laten vullen (220 bar en 300 bar), materiaal te huren aan de gestelde huurprijs en ontvangen thuis het tweemaandelijkse NELOS tijdschrift Hypocampus.

Het lidgeld includeert ook een duikverzekering (ARENA) die geldig is zowel in het zwembad als in open water overal ter wereld (Nieuwdonk, Oosterschelde, Egypte, ...).

Maar dat is nog niet alles!
Als nieuweling mag je voor je eerste 5 buitenduiken gratis (mits betalen van een borg) gebruik maken van een duikfles, ontspanner (2 stuks) en trimvest.
Na het behalen van je 1* brevet  kan je het materiaal verder blijven huren in de club aan de afgesproken huurprijs. Enkel het duikpak, de buitenvinnen, botjes en handschoenen zal je moeten kopen of huren in een duikwinkel. Veel duikers kopen hun materiaal tweedehands op allerlei websites.

 

Duikinitiatie
Medisch onderzoek
Het eerste duikbrevet