De Waterman VZW
 

De Waterman is een club opgericht in 1973, waar duiken en vriendschap troef is, waar iedereen welkom is om zijn eerste plonsje onder water te ervaren, maar bovenal waar duikveiligheid hoog in het vaandel wordt gedragen.

We hebben ongeveer 75 leden, mannen en vrouwen met leeftijden van 16 tot 70.

Onze duikclub is aangesloten bij de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek -en Sport (NELOS), die op zijn beurt lid is van de wereldfederatie CMAS. Dit maakt dat je bij ons CMAS-brevetten kan behalen die wereldwijd erkend zijn en die je zullen toelaten om waar dan ook zelfstandig te gaan duiken.

We trainen wekelijks op vrijdag in het zwembad De Warande te Wetteren (plan) van 21u tot 22u, of van 22u tot 23u, afhankelijk van de klasindeling.

Het werkelijke duikgebeuren gaat door op diverse plaatsen met vooral de Oosterschelde en Grevelingen in Zeeland Nederland, zandputten in de omgeving zoals De Blaarmeersen, De Put van Ekeren, De Nieuwdonk, steengroeves in de Ardennen, Noordzee, ...

We organiseren ook jaarlijks een duikvakantie in Frankrijk, Spanje, ... en een duikweekend aan de Oosterschelde. Onze opleidingen gaan van 1-ster duiker (vanaf 16 jaar of 14 jaar onder bepaalde voorwaarden en met toestemming van de ouders) tot 3-ster duiker. Daarna kan je nog verder gaan voor assistent-instructeur, 1-ster, 2-ster & 3-ster instructeur.

Laat je vooral niet afschrikken door de prijs van het materieel, veel benodigdheden  zijn vaak 2de-hands te verkrijgen en kunnen geleidelijk aan aangekocht worden!

Wens je meer informatie, stuur ons een mailtje via secretaris@waterman.be We helpen je graag verder.